Presentació pública de BRN

Taula presidencial_01_130907

 

Dissabte 7 de setembre ha tingut lloc la presentació pública de la Fundació BRN (Barcelona Respiratory Network) en un acte celebrat a la Sala Cotxeres del Palau Robert presidit per l’Hble Sr. Boi Ruiz i García, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya i que ha comptat amb la presència de la Sra. Cristina Iniesta, delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.

El Dr. Àlvar Agustí, President de BRN i Director de l’Institut Clínic del Tòrax de l’Hospital Clínic de Barcelona, ha presentat la Fundació als assistents remarcant que BRN neix amb la missió de potenciar i agilitzar la recerca i la innovació en salut respiratòria per tal d’augmentar la qualitat de vida i el benestar dels pacients i la població en general.

BRN és una Fundació privada sense ànim de lucre creada a partir d’una aliança estratègica entre investigadors d’hospitals i centres de recerca, indústria farmacèutica i societat civil amb interessos comuns en salut respiratòria i és la primera Fundació d’aquestes característiques que existeix a Europa. Neix l’any 2012 amb la voluntat d’impulsar Barcelona com a clúster de referència internacional en recerca i innovació en salut respiratòria.

El repte principal que es planteja BRN és promoure la salut respiratòria i lluitar contra les malalties pulmonars, exercint de catalitzador per tal d’assolir sinèrgies, explorar oportunitats de col·laboració i generar recursos per a impulsar projectes de recerca col·laboratius d’excel·lència i incrementar la transferència dels avanços científics a la pràctica clínica.

La data ha estat escollida per fer coincidir l’acte amb la inauguració del congrés internacional ERS 2013 que se celebra a la ciutat de Barcelona del 7 a l’11 de setembre i que comptarà amb la presència dels líders mundials en recerca en salut respiratòria. Cal remarcar que Barcelona compta amb una àmplia tradició científica en l’àmbit de la salut respiratòria, amb una xarxa de centres universitaris d’excel·lència i un fort teixit empresarial.

 

 

 

Deixeu un comentari

Choose your language